Påsar under ögonen – hjälper en dermaroller?

Microneedling med dermaroller eller andra instrument såsom dermastamp eller enstaka nålar kan endast påverka huden, inte dess underliggande vävnad såsom fett och muskler. På grund av detta kan de inte förbättra ”håligheten” under ögonen som orsakas av att fettet försvinner eller sjunker ner (medan vi åldras minskar mängden subkutant fett, alltså underhudsfett).

Näsvecken – Nasolabiala veck

Inte heller kan det hjälpa mot näsvecken eftersom det inte är rynkor, utan veck som orsakas att strukturerna i ansiktet sjunker ihop. Med en längre tids användning av dermaroller blir huden tjockare och rynkor, linjer och ärr reduceras, men effekten på nasolabiala veck  är begränsad. Den effektivaste och mest långvariga behandlingsmetoden mot nasolabiala veck är plastigkirurgi. De tre vanligaste procedurerna för att åtgärda nasolabiala veck är ansiktslyft, kindimplantat och ”excision” av vecket.

Reducera porstorlek, fungerar inte riktigt

Inte speciellt många har lyckats med att reducera porstorlek. Porer är inte ärr, porer är kanaler i huden och det finns för närvarande inte riktigt någon metod som garanterat och permanent kan förminska dem. Dermarolling kan däremot ofta hjälpa till med att normalisera acnebenägen hy och post inflammatorisk hyperpigmentering efter acne.

Leave a Reply