MTS Roller

MTS (Microneedle Therapy System) Roller från Clinical Resolution är en hudroller som är CE märkt och registrerad hos Englands ”läkemedelsverk” MHRA. Denna roller användes tidigare av Dr Lance Setterfield, M.D. Se däremot upp för alla kinesiska kopior.

MTS Roller 0.5mm

MTS Roller 0.5mm

MTS Roller har nålar tillverkade av svenskt kirurgiskt rostfritt stål och rollern är av Lexan® Polykarbonatplast, inte billig akrylplast. Det är starkare och spricker inte lika lätt.

Denna roller finns med nålar från 0,2mm till 2 mm. 0,2mm och 0,3mm är för hemmaanvändning, 0,5mm för hudterapeuter samt privatpersoner. Längre nålar är avsedda för läkare och plastikkirurger.

De steriliseras med gammastrålning och förseglas i ett hermetiskt (lufttätt) fodral. De är garanterat 100% fria från föroreningar vid leverans.

CE-märkt

MTS Roller för privat bruk är CE-märkt klass 1 medicinteknik. En hudroller är inget läkemedel, men den klassificeras som så kallad medicinteknisk utrustning (medical device). Det betyder egentligen att för att de som säljer en hudroller i Europa ska få påstå att den faktiskt har någon inverkan på huden måste den uppfylla krav och vara CE-märkt. Läs mer om CE-märket och FDA här.

Användes av Dr Lance Setterfield

the-concise-guide-dermal-needling-mts-roller

Ett utdrag ur boken där MTS Roller används

Dr Lance Setterfield, M.D., är en av världens ledande experter inom micro needling. Han har publicerat flera vetenskapliga skrifter samt boken ”The Concise Guide Dermal Needling”. Han använde tidigare MTS roller. En bild av MTS Roller användes på bokomslaget på första versionen av hans bok, och den syns upprepade gånger användas på foton i samma bok, och även i ett flertal vetenskapliga studier. Du kan se fler sidor ur boken The Concise Guide Dermal Needling samt köpa den här på dr Setterfields kliniks hemsida. Numera använder han Environ Roll-CIT. Environ grundades av hans microneedling-kollega Dr. Desmond Fernandes.

Videor

Här kan du se två ganska gamla instruktionsvideor för MTS Roller. Vi tror att de är tänkta att visas som utbildningsvideor till hudterapeuter m.fl.

Många kinesiska kopior

MTS Roller är en av de äldsta hudrollersena på marknaden. Den har funnits i olika versioner sedan 2004 men har utvecklats hela tiden. Det finns därför många kinesiska kopior av denna roller som är ganska lika originalet. Vi hittade en kopia som vi köpte in och jämförde med originalet. Kopian har en falsk CE-märkning med nummer 0123 som hör till en notified body i Tyskland som heter TÜV SÜD. De har upptäckt att deras logotyp och nummer utnyttjas och en annan liknande kopia av MTS Roller finns med på deras egen lista över icke-certifierade produkter. Den övre rollern är fake, den nedre är äkta.

mts-roller-real-vs-fake

Förpackningen till den falska rollern nedan. Rollern kallas M.T Roller. Uppe i högre hörnet ser du den falska CE-märkningen samt TÜV SÜD logotypen som avänds olovligt.

mts-roller-kopia

Läs mer

29 Responses

 1. Sara
  Sara / 4-21-2014 / ·

  Att den är registrerad i FDA i USA betyder väl inte att den är godkänd enligt FDA?

 2. Maja
  Maja / 3-3-2015 / ·

  Vilken längd är bäst ifall man vill fokusera på hudbristningar?

 3. Melissa
  Melissa / 3-28-2015 / ·

  Hejsan, jag har mycket acneärr på ansiktet som är upp till 7 år gamla, vilken längd på nålarna är bäst för mig och kommer dermarollern fungera om ärren är väldigt gamla?

 4. Daniella
  Daniella / 4-7-2015 / ·

  Hejsan! Jag har ett (enligt mig) riktigt fult ärr från en tidigare navelpiercing, skulle detta kunna fungera på det? Och isåfall vilken längd ska jag använda mig av?

 5. Nathalie
  Nathalie / 12-21-2015 / ·

  Hejsan, har lite gropiga acneärr på kinder och hals , vilken längd bör jag använda mig av och vilken dermaroller rekomenderas till detta ? mvh nathalie

 6. Wilma
  Wilma / 12-22-2015 / ·

  Hej! jag ville fråga vilken längd dermaroller som skulle passa bäst till mig. Jag har akneärr/pigmentfläckar från hormonell akne av upp till 7 månader. Och minhudton ligger mest på den mörkare sidan. Vilken längd nål skulle du rekommendera. Plus att jag är 15 år och några säger att detta kanske inte är en så bra metod för mig.

 7. Anna
  Anna / 1-21-2016 / ·

  Vilken längd är bäst ifall man vill fokusera på hudbristningar och cellulite?

 8. Daiana
  Daiana / 2-26-2016 / ·

  Hej, vart kan man köpa en bra roller ifrån? Och vilka skillnader är det mellan en kinesisk kopia och än äkta?

 9. hanna
  hanna / 3-8-2016 / ·

  Varför är inte dermaroller som är 1 mm > ce märkt??

 10. hanna
  hanna / 4-8-2016 / ·

  Hej! Skulle ni rekommendera dermarollern 0,5 mm från owndoc? Den är ju ”Gamma sterilized”.
  Vänliga hälsningar
  /Hanna

 11. Emma
  Emma / 5-20-2016 / ·

  Hej!

  Tack för alla upplysningar kring detta !
  Jag undrar vilken längd jag skulle ha om jag vill få bort rynkor i pannan och runt ögonen.

  Mvh emma

 12. Daiva Sandberg
  Daiva Sandberg / 8-27-2016 / ·

  Hej
  Jag vill köpa dermaroll som skall användas att behandla melasma.. jag ser inte någon webbshop här..
  Hur gör jag då?

 13. Istvan
  Istvan / 10-28-2016 / ·

  Var i från ska man köpa alltså vart kan man lita på kan du ha exempel på sidor? För 0.5mm

 14. Maria Hansson
  Maria Hansson / 11-30-2017 / ·

  Hej,

  ni skriver:
  ”MTS Roller har nålar tillverkade av svenskt kirurgiskt rostfritt stål och rollern är av Lexan® Polykarbonatplast, inte billig akrylplast.”
  Men den är tillverkad i USA – hur ger det ihop?

  //Maria

 15. Maria Hansson
  Maria Hansson / 12-2-2017 / ·

  Hej,

  Ok. Men ni skriver Sverige då tänker man att ni vet det med säkerhet.
  Tack för svar 🙂

  //Maria

 16. Jasmina Cirgic
  Jasmina Cirgic / 12-27-2019 / ·

  Jag undrar om skinroller som kan köpas här [url borttagen] är av bra kvalité.

Leave a Reply