Risker med micro needling

I Kina har det förekommit mängder av klagomål efter att patienter fått dåliga reaktioner efter microneedling behandlingar på kliniker i Hong Kong. De som arbetar i klinikerna där struntar ofta i att sterilisera eller byta ut verktygen såsom dermarollers mellan behandlingarna på olika patienter. De fortsätter använda samma verktyg som kan bli blodiga mellan behandlingarna. Det finns risk att detta kan sprida virus och sjukdomar såsom HIV och hepatit.

dermaroller-infektion

Den här är resultatet efter en förorenad fillerinjektion samt användning av en icke steril dermaroller-kopia

Även om detta handlar om Kina så visar det på riskerna. Samma problem skulle kunna existera även här i Sverige, även om risken är mycket mindre. Om du väljer att få din dermaroller-behandling gjord på klinik, se till att du väljer en seriös klinik eller salong som steriliserar eller byter ut verktygen mellan varje behandling. Steriliserar de verktygen, se till att de gör det seriöst med en riktig steriliseringsmaskin, t.ex. en så kallad autoklav.

Om du använder dermaroller hemma

Använder du dermaroller hemma själv och inte låter någon annan använda din dermaroller är risken för denna typ av smitta obefintlig. Det är däremot fortfarande viktigt att rengöra både hud och dermaroller innan varje behandlingstillfälle för att förhindra att bakterier eller andra mikroorganismer trycks in i huden av nålarna. Ett billigt och mycket bra alternativ för att desinfektera både hud och dermaroller är Klorhexidin som kan köpas på apotek. Läs mer om skillnaderna mellan desinfektion och sterilisering här.

4 tips när du använder dermaroller själv för att undvika risker

Köp en dermaroller av bra kvalitet

Undvik billiga kinatillverkade dermarollers av låg kvalitet. De kan rosta, eller så kan nålarna vara snea eller gå av i huden, och orsaka skada. Påståenden som att de är gjorda av titan eller kirurgiskt stål kan också vara rena lögner vilket ökar risken för att de orsakar allergiska reaktioner. Dessutom är alltid CE-märkningen och FDA-märkningen falsk på dessa.

Använd inte för långa nålar

Det kan bli blodigt och mycket smärtsamt. Seriösa Europeiska och Amerikanska tillverkare säljer inte dermarollers med nålar längre än ca 0,3-0,5mm till privatpersoner. De kinesiska dermarollers som det kryllar av på marknaden, och finns att köpa på många svenska hemsidor inkl. tradera, kan ha nålar upp till 3mm långa. Dessa är egentligen till för att användas av plastikkirurger, läkare och hudterapeuter m.m. Om du ändå vill ha nålar längre än 0,5 mm, använd som högst 2mm långa nålar.

Tryck inte för hårt

Du ska bara låta dermarollern rulla över huden, trycker du för hårt finns risken att du orsakar mer smärta och mer skada än den ”kontrollerade” skada som det är tänkt

Sterilisera och rengör

Som jag skrev ovan, det är viktigt att du rengör både hud och dermaroller innan varje behandling.

Referenser

115 Responses

 1. Eva Guillén - Naturkosmetisk Hudterapeut
  Eva Guillén – Naturkosmetisk Hudterapeut / 2-5-2014 / ·

  Hej, mitt namn är Eva Guillén och jag är Naturkosmetisk Hudterapeut och Diplomerad Zonterapeut. Jag studerar akupunktur för närvarande och blev intresserad av era produkter.

  Vilka krav har ni på återförsäljare av dermarollern?

  Jag har tillgång till F-skattesedel, för att sälja och göra föredrag om produkten och är mycket intresserad av att bli återförsäljare för en seriös produkt, och inte köpa billiga, ickesteriliserade rollers på marknaden.

  Min hemsida är: http://www.minouk.se men jag kommer att skapa en egen hemsida om jag får lov att starta med dessa produkter från er hemsida!

  Hur många dermarollers tycker ni att man skall beställa från början om man vill starta eget med produkten? Jag har även klinik och kan ge behandlingar med den här tekniken.

  Hör gärna av er för mer information!

  Mvh Eva Guillén, Zonterapeut och Naturkosmetisk Hudterapeut

 2. Matilda
  Matilda / 2-8-2014 / ·

  Hej!
  Jag har funderingar på att köpa hem en roller som är 0.5 mm från sidan http://www.hudroller.se, och jag har också tänkt att köpa en hudroller som är 1mm till min pojkvän som har väldigt djupa acneärr, jag själv har lätta acneärr. Är denna sida pålitlig? Kan jag köpa mina hudrollar härifrån säkert? Jag tycker sidan ser väldigt pålitlig ut då dom har väldigt mycket information och en noga manual om hur man ska rengöra osv. de rekommenderar även en bio oil efter behandling.

 3. julia
  julia / 6-3-2014 / ·

  hej har nyss köpt skinroller från swiss clinic som är en svensk sida. är det en kina roller?

  1. Johanna S
   Johanna S / 10-29-2014 / ·

   Hej!

   Jag måste bara flika in här.
   Swiss Clinic är även det företag som jag köpt min Skinroller ifrån. Deras roller kostar bara 379, 799 om man tar med en kräm som dem erbjuder i ett pack tillsammans med skinrollern. Jag har fått super resultat och jag tycker verkligen du kan testa den du köpt av dem så får du förhoppningsvis samma resultat som mig:) Dem är inte ifrån England som nämns här utan är ett Svenskt företag som även har en jättebra Svensk kundtjänst man kan ringa till:) Lycka till!
   /J

 4. Gabriella
  Gabriella / 6-19-2014 / ·

  Hejsan! Jag har sett att det verkar finnas mycket av de Kinatillverkade ”rollarna”. Jag undrar om ni har något tips på en sida eller något märke som är tillförlitligt och äkta? Vill gärna slippa göra något misstag så behandlingarna får motsatt effekt…
  Tack på förhand:)

 5. aysegul agac
  aysegul agac / 9-28-2014 / ·

  hej skulle vilja köpa original dermaroller,men osäker vart jag ska gå tillväga. kan du föreslå ett hemsida.

  Tack

 6. Amanda
  Amanda / 10-3-2014 / ·

  Ni rekommenderar att inte köpa skinrollers med 540 nålar och säger också att seriösa tillverkar endast säljer rollers med 0,3-0,5 mm nållängd. Varför säljer ni då denna http://www.skinroller.se/produkt/skinroller/ med 540 nålar och möjlighet att köpa enda upp till 3 mm nålar. Har själv nyligen köpt en sådan från er eftersom ni verkar vara en väldigt seriös sida, men gjorde misstaget att inte läsa allt ni skrivit innan jag köpte den.

 7. Inger
  Inger / 1-5-2015 / ·

  Hej
  funderar på att köpa en dermaroller och kollar på en mts dermaroller från den här hemsidan
  http://dermastore.se/dermaroller-mts-roller
  då är frågan är den äkta eller en kopia ?

 8. Julija
  Julija / 1-6-2015 / ·

  Hej, väldigt bra webbsida. Jag vill också köpa en dermaroller. Kan du snälla ge de riktiga webbsidor där man kan köpa äkta dermaroller. Jag har sökt såklart men har blivit osäker, det är så många falska dermaroller. Man vill inte bli lurad. Tack

 9. jessica
  jessica / 1-11-2015 / ·

  Hej! Jag funderar på en roller från eran sida, men har inte tänkt för ansiktet utan för mina hudbristningar på lår och rumpa, vilken skulle du rekommendera då?0,5mm

 10. Maria
  Maria / 1-31-2015 / ·

  så man ska enligt er BARA köpa rollers från er haha detta är ju lägsta formen av dålig marknadsföring OCH NEJ jag jobbar inte för nån annan dermaroller firma. Däremot kan jag marknadsföring och vet när jag ser en fet bluff. Det finns massor av dermarollers på marknaden som INTE kommer från Kina men uppenbarligen upplyser ni inte era blåögda kunder om detta ??? nä nä detta är ett dåligt skämt och ni borde skämmas.

 11. Jin
  Jin / 2-1-2015 / ·

  Hej
  Denna produkt ser väldigt intressant ut men jag har ”födelsemärken” bruna små små fläckar. Hjälper rollern mot dessa?

 12. Mona
  Mona / 2-6-2015 / ·

  Hej!

  Jag undrar hur jag ska använda min roller för bästa resultat.
  Har fått höra att man ska dra den i alla olika riktningar på området .
  Hur ofta ska man göra detta? Och hur länge ska man hålla på på varje ställe?
  Ska det göras efter rengöring och sedan insmord bio-oil?

  Vänligen
  Mona

 13. Tuna
  Tuna / 2-12-2015 / ·

  Hej jag är intresserad att köpa en dermaroller för bristningar jag jag ej råd till behandling på någon klinik men ni säger att man kan ej köpa dermarollers över 0.5 mm som är äkta. Jag hittade en sajt som heter skinroller.se och de har rollers upp till 2.mm
  Är de bra rollers eller är de falska kopior.
  Kan ni rekommender en roller till hemmabruk som behandlar bristningar effektiv bristningar av den lätta och mellan formen och i vissa ställen, bristningar av dem grövre formen
  Mvh
  Tuna.

 14. Sandra
  Sandra / 3-3-2015 / ·

  Hej !

  Jag vill beställa en dermaroller för att reducera mina bristningar på låren. Jag har hittat en med 192 nålar ´på denna hemsida http://iyouwebuy.se/dermaroller-med-titan-nalar.
  Är det en äkta roller och om inte, skulle ni avråda mig från att köpa den och varför i så fall ?
  Jag reagerade på att den har 192 nålar och inte 540 nålar som oäkta rollers har.

  Tacksam för snabbt svar !

 15. Trude
  Trude / 3-12-2015 / ·

  Hej, jag har hört av en kunnig person att gör man microneedling över längre tid är det risk att det blir arrdannelser under huden = inte så bra. Var kan jag hitta info om detta?

 16. Jessica
  Jessica / 4-22-2015 / ·

  Hej!
  Jag har köpte en MTS roller hos er och använt den i en vecka, varannan dag. Har för mig att jag läst att man de två första veckorna ska köra varannan dag och sen varje daG. stämmer det. Hur ofta rekomenderar ni att man kör med 0,3 mm roller?

 17. Lily
  Lily / 5-13-2015 / ·

  Hej!
  Har blåmärken på smalbenen som inte försvinner.
  Kan man använda roller på dem för att få dem att försvinna?

 18. Helena
  Helena / 6-5-2015 / ·

  Hej!
  Jag undrar om det går att behandla ytliga blodkärl i ansiktet med skinroller och isåfall med vilken nålstorlek. De ytliga kärlen sitter främst på kinderna.

 19. helen
  helen / 7-14-2015 / ·

  Hej! På dermastore står det att man bör byta dermaroller efter 20 ggr ( efter 70 ggr för de med lite längre nålar). Det blir ju väldigt dyrt att köpa ny i gång i månaden om de kostar 700 kr. Hur noga är det att byta? Kan man ha den längre?

 20. Lina
  Lina / 8-9-2015 / ·

  Hej. Kan man använda dermaroller mot ärr i ansiktet efter rosacea? Eller kan det orsaka utslag?

  1. Ida
   Ida / 1-29-2016 / ·

   Oh, precis vad jag skulle fråga. Har också ärr efter rosacea, men har inte haft utslag på flera år. Tack för seriös information. Tänker inte chansa och riskera att få tillbaka mina utslag!

   1. Annika
    Annika / 12-10-2016 / ·

    Har precis köpt en roller och får svaret att ej använda den om man har rosacea. Har endast några finnliknande utslag på hakan och undrar om man ändå vågar använda rollern på panna och kinder? Har ju inga utslag där…vad kan hända?
    Tänker på alla dem som inte ens vet om att de har rosacea och kör på…den kan ju se olika ut och jag har alltid trott att jag har ”vuxen finnar”…

 21. josefin
  josefin / 11-3-2015 / ·

  Fan, har nyss beställt en skinroller (1,5mm) från skinroller.se. Vars beställer jag en som är CE-märkt då, i samma storlek? Har haft hemska bristningar sedan tonåren… stora och jävliga.
  Har lasrat någon gång på ena höften, men det var för lite skillnad och för hög smärta för så pass stora summor pengar tyckte jag. Kan man använda 1,5mm på brösten eller är det för stort? Och vars får jag tag i en CE-märkt roller i 1,5mm? Som en jävla djungel av dessa rollrar på internet..

 22. Jacqueline
  Jacqueline / 11-15-2015 / ·

  Vilket serum ska man ha när man använder en dermaroller?

 23. N'yen
  N’yen / 12-13-2015 / ·

  Hejsan!
  Funkar detta mot mörka ärr som jag fått från eksem?

 24. takwa
  takwa / 12-14-2015 / ·

  Hej, jag har köp en MNR 540 micro needle roller för 99kr Är det någon websida kan lita på?? och om den är äkta eller inte?? helt osäker!! väntar tacksam på ditt svar.

  http://www.24.se/hem-fritid/personvard/hygien-halsa/dermaroller-microneedling?externalsearch=1

 25. linda
  linda / 2-12-2016 / ·

  http://www.beconfident.se/revitalizing-boost-serum är det här serumet bra att ha efter tror du? Eller är alla serum okej att ha efteråt? alltså man kan inte ”råka” köpa ett serum som skadar huden efter microneedeling hemma? ps ni har bara mts roller 0.3 och 0.5 på dermastore om man har 0.3 i ansiktet kan man använda den även under ögonen då på den känsliga huden?

 26. linda
  linda / 2-12-2016 / ·

  Hej, en till fråga, kan man med fördel spraya MSM spray (kokat vatten och eko MSM) direkt på huden efter micro needeling?

 27. kerstin
  kerstin / 2-23-2016 / ·

  Hej,

  Kan man använda en roller om man är gravid?

 28. David
  David / 2-23-2016 / ·

  Hej,
  Jag undrar bara varför 540 nålar är dåligt?
  Kan det ge skador, eller vad är riskerna?

  Sen har jag också läst något om att man kan förstöra sitt pigment och inte kan bli brun på vissa områden efter att ha använt dermarollers?

  Tacksam för svar.

 29. David
  David / 2-23-2016 / ·

  Jag läste länken du bifogade, men kan fortfarande inte utläsa vad för typ av skador de dermarollers med 540 nålar kan ge.

  Det står bara att det kan vara farligt och ge skador, men det intressanta för mig är vad för skador. Är det något permanent?

 30. Daiana
  Daiana / 3-14-2016 / ·
 31. Josefin
  Josefin / 3-19-2016 / ·

  Hej, jag har precis köpt en roller storlek 0,5 mm som jag tänkte använda i ansiktet. Stämmer det att mm skall använda den 3-5 minuter varje dag varannan vecka? Är det säkert att använda bio-oil direkt efter man rollat i ansiktet? Även köpt 2 mm att använda på celluliter på låren, hur ofta skall jag rolla där? Tack!!

 32. Parisa
  Parisa / 3-19-2016 / ·

  Hej!
  Ser man samma resultat på Dermapen behandling ( microneedling ) om man skulle använda en skinroller?
  Vilket är bättre?

 33. Carina
  Carina / 4-6-2016 / ·

  Hej,
  Jag har blåröda ganska stora prickar efter finnar på skinkorna och ibland får jag finnar som sitter ganska djupt. Vill så gärna ha en slät och len rumpa. Vad rekommenderar du att jag använder?
  Hälsningar/Carina

 34. Sally
  Sally / 4-13-2016 / ·

  Hej jag har funderat på att köpa en ”äkta” dermaroller pga av mina ärr jag fått ifrån eksem, ärren ser ut som vita mindre fläckar de är från 1 mm vissa 1 cm. Nacke armar ben osv
  Kan dermarollern behandla alla de ärren och tex ärr från lite större olycks sår (ramlat,cyklat) eller är jag helt ute och cyklar? Och ifall de går vilken storlek på nålarna passar bäst då?

  Tack för svar!

 35. C
  C / 4-18-2016 / ·

  Hej,
  Jag äger en body roller for face som kommer från White One och jag använder det till mina bristningar på kroppen. Jag har endast använt den två gånger och undrar om den är något att ha? Blev lite orolig av kommentarerna ovan. Jag vet inte vad som är bra eller dåligt längre. Tack på förhand!

 36. Bobo
  Bobo / 4-26-2016 / ·

  Hej, jag har precis köpt en cit face roller basic från ame pure storlek 0,75 mm som jag tänkte använda i ansiktet. Är de äkta roller? Pålitliga?
  Tack på förhand

 37. R
  R / 5-1-2016 / ·

  Hej, jag råkade ut för en svår brännskada vid 2 års ålder. Dom tog hud ifrån låret till ansiktet, men har ju ärr idag. Skulle någon roller göra så inte ärren syns lika mycket?. Testade att skriva en kommentar innan men tror den försvann nämligen.
  M.v.h

 38. Ev
  Ev / 6-14-2016 / ·

  Hej
  Jag har pigmentfläckar sedan några år tillbaka. Har testat yellow cream i 6 månader utan resultat. Har nu fått skinoren 20% utskrivet från läkaren och undrar om man kan använda krämen tillsammans med en skinroller.

 39. Ev
  Ev / 6-14-2016 / ·

  Hej igen. Vad är skillnaden mellan dermaroller och mts roller. Vilken skulle passa bäst mot pigmentfläckar
  Mvh

 40. Tine
  Tine / 7-3-2016 / ·

  Tack för en riktigt bra tråd. Vad rekommenderar du mot rynkor/veck på bröstkorgen? Sover på sidan och det börjar framträda långa raka veck nedåt. Räcker 0,5 mm eller behöver man gå till klinik? Vilken i Göteborg i så fall?

 41. Nancy
  Nancy / 9-7-2016 / ·

  Hej!
  Köpte precis en derma roller med 1mm fr vippon.se, till att reducera pigmentfläckarna i ansiktet. Är det en oseriös sida?
  Mina pigmenfläckar ligger under ögat dvs på mina ögonpåsarna och vid sidan av ögat, är det ngt ni rekommenderar att rolla med eran 0,3 eller 0,5? Vilket är då bäst?
  Tack på förhand!

 42. Ida
  Ida / 12-4-2016 / ·

  Hej, jag har just nu en roller med nållängd 0,75 som jag rollar med och som jag vill ta bort mina avneärr med. Kan mina fräknar försvinna av behandlingen också??

 43. Parisa
  Parisa / 2-16-2017 / ·

  Jag fundera på att köpa en roller från ame puré? De har skrivit att deras CIT roller är handgjorda tillverkade i samband med dokumenterade undersökningar. Det är CE-godkända och tillverkade för att erbjuda högsta möjliga kvalitet som garanterar kvalitet och sterilitet. Min fråga är: är detta sant? Kan man lita på de? Är deras roller ej kopia? Och hur kan de på bästa sätt bevisa detta för mig?

 44. Holy
  Holy / 4-20-2017 / ·

  Hej! Swiss Clinic har rollers med 540 nålar. I någon tråd har jag sett att ni anser dem vara trovärdiga och bra, men samtidigt talar ni ofta om att 540 nålar är för mycket. Hur ska jag tänka? Är lite sugen på att köpa från dem pga att jag hört talas om märket.

 45. Sofia
  Sofia / 1-17-2018 / ·

  Hej!
  Tack för en bra sida!

  Jag funderar på att köpa en roller från er för att få bort rynkor och mindre acneärr. Men saken är den att jag har fräknar som jag absolut inte vill ta bort. Kommer rollern automatsikt jobba bort pigmentering eller är det bara om jag använder den i kombination med ett serum som bleker pigmentfläckar?

  Vill även gärna ha rekommendation på serum som kan passa för min hudtyp och för att få bort ålderstecken men som inte bleker. Jag har känslig, normal till torr hy.
  Har tidigare provat att använda Exuviance men min hud är för känslig för AHA och PHA, blir bara rödflammig av det.

  Tack på förhand!

 46. Anna
  Anna / 3-19-2018 / ·

  Jag undrar om det går bra att sola i solarium under pågående behandling? Undrar även hur det är med vanlig solning, jag ska åka på solsemester snart vad bör jag tänka på?

 47. Cissi
  Cissi / 5-7-2018 / ·

  Såg svaret ovan ang att rolla och sola. Betyder det att man inte ska rolla alls under sommaren? Funderar på att försöka mig på det här och vill helst göra det direkt men är det klokare att vänta? Förhoppningsvis blir det ju tid för sol och bad även här i Sverige i sommar!!
  För visst hjälper det mot oren hud och pormaskar också och inte bara ärr och så??

 48. Johanna
  Johanna / 7-31-2018 / ·

  Hej!
  I ovanstående kommentarer har folk frågar ifall det är okej att använda Swiss Clinics Skinrollers samt om de kommer från Kina, vilket ni besvarar verkar vara okej. Längre ner skriver ni att ni avråder att använda rollers med 540 micronålar. Har precis fått hem mitt paket med skinroller samt serum med swiss clinic skriver själva på hemsidan: ” Skin Roller är en micronålsbehandling med 540 silverpläterade mikronålar i japanskt kirurgiskt stål med optimalt avstånd mellan nålarna för hemmabruk” då har ju alltså denna rollers de antal nålar ni inte rekommenderar? Vet ni någonting angående om dessa nålar är steriliserade, om produkten är CE, FDA godkänd eller avråder ni frigör att använda denna produkt?

 49. Isabella
  Isabella / 2-9-2019 / ·

  Jag har köpt en skinroller från skinroller.se på 1.0 mm.
  Har läst på er kommentarsfällt att ni inte rekommenderar deras rollers. Om jag rengör den noggrant, och använder den varsamt på mitt ansikte, allstå använder den precis som man ska, är det någon fara då? Läste att ni sa det har för många nålar vilket kan leda till skador.
  Är det bara de? Eller finns det mer brister på deras rollers?

 50. Anna
  Anna / 2-16-2019 / ·

  Hej!
  TACK för er ambition att förmedla så säker info som möjligt. Alla insatser på huden, utsätter den för risker och därför är det naturligtvis extremt viktigt att göra det på rätt sätt.

  Tack oxå för att ni dödar idén om att detta hjälper mot celluliter. MÅNGA försäljare hävdar motsatsen och massor av människor blir besvikna. Ni får gärna uppdatera om ni får kunskap om något som de facto funkar (gärna med referenser). Att dricka mycket vatten, att motionera, att massera med kaffe etc verkar inte funka enligt läkaren Mikael som brukar gästa TV 4. Torrborstning en gång om dagen i 5 veckor reducerar celluliter med 26%. Dessvärre omfördelas bara fettet och försvinner alltså inte. Så man får lov att fortsätta efter behandlingen om man vill ha kvar resultatet (enligt ett forskningsinriktat program på SVT i januari).

  Jag är 44 år och önskar en roller som är bra mot rynkor och fina linjer i båda ansikte och resten av huden. Vilken/vilka av de ni säljer rekommenderar du?

 51. Anna
  Anna / 8-12-2019 / ·

  Hej! Tack för denna seriösa sida! 👌🏽 Mot bättre vetande köpte jag en Skinroller 1.0 mm, 192 nålar. Jag hade läst lite på er hemsida men inte riktigt fattat omfattningen av oseriösa sidor ändå, även om jag anade ugglor i mossen när jag var inne på Skinrollers hemsida, var det ändå så mycket enklare att klicka hem en roller därifrån än att fortsätta göra mer research. 🤦🏻‍♀️ Lathet straffar sig! Och visste inte då att ni hade en så bra kommentarstråd! 👏🏼

  Jag har hunnit använda Skinrollern en gång på armen för ett ärr där, men är osäker på om jag borde fortsätta. Ovan har ni sagt att amepure-rollers ser ut att de facto vara helt silverfärgade (sprayade?) ZGTS-rollers, och även Skinrollern ser ut att vara det. När jag kokade den innan användning så kom en del gult fram, och först kopplade jag inte men när jag läste er kommentar och jämförde med ZGTS-rollers gula färg (och form såklart) så lade jag ihop två och två. Ni har innan beskrivit ZGTS-rollern som en lite bättre asiatisk variant att använda. Skulle ni säga det fortfarande? Det vill säga, skulle jag kunna använda min roller lite till innan jag byter?

  En annan fråga, Skinroller säljer sin roller i paket med Bio Oil. Jag ser att även ni rekommenderar Bio Oil efter rollning. Men på Bio Oils egen hemsida står det att man inte ska använda oljan på skadad hud. Borde inte rollad hud anses vara skadad? Jag har också läst i en intervju av Fredrik Kristensson (Swiss Clinic, som jag förstått ni ställer er lite tveksamma till) i MåBra att man inte ska använda olja på rollad hud alls. Så nu är jag lätt förvirrad! Vad gäller? Se länk till intervju nedan:

  www . mabra . com/hudroller-allt-du-behover-veta-om-skonhetssnackisen/

 52. Thereze
  Thereze / 8-21-2019 / ·

  Hej! Jag funderar på dermaroller från råvaror. De ska tillverkas k Tyskland och sälja av bla luxplus.se och vissa apotek. På luxplus hemsida står det att dom är ce-märkta.. kan detta stämma?

 53. Fredrik
  Fredrik / 3-16-2021 / ·

  Hej,
  Jag undrar om rollern potentiellt kan sprida vårtor eller Seborrisk keratos från en del till andra delar av huden? Låt oss säga att man har några mindre keratoser som man rollar över, skulle de då kunna få fäste på andra delar av huden och bilda en ny keratos där?

Leave a Reply