Environ Roll-CIT™

environ-roller

Användning av Roll-CIT – Bild från Environ®

Environ är ett avancerat hudvårdsmärke grundat av microneedling pionjären Dr. Des Fernandes. Environ’s Roll-CIT™ finns i flera varianter:

Cosmetic Roll-CIT för hemmaanvändning, med nålar som är 0,02 mm – 0,2 mm långa.

Medical Roll-CIT med 1 mm – 1,5 mm långa nålar är avsedd för yrkesmässig användning av utbildade läkare, kirurger, sjuksköterskor och hudterapeuter, och syftar till att behandla akneärrbildning, fina linjer och rynkor samt återställande av hudens spänst.

Surgical Roll-CIT med 3 mm långa nålar måste användas av en utbildad kirurg. Det är en engångsbehandling som ger betydligt djupare penetration än den medicinska Roll-CIT ™ och är ännu mer effektiv på att mjuka upp djupa linjer och rynkor och minska ärrbildning från brännskador, keloider (upphöjda ärr) och pigmentfläckar.

Det finns även en Cosmetic Body Roll CIT som i princip är som Cosmetic Roll-CIT fast det sticker ut 2st ”rullhuvudeden” med nålar på var sin sida om skaftet. Den kan alltså needla dubbelt så mycket yta åt gången, vilket är praktiskt för kroppen.

Till sist finns även en Environ Cosmetic Focus CIT som är en ”nålstämpel” med 15st 0,2mm långa nålar.

Environ’s olika dermaroller-varianter har ett färre antal nålar än de flesta andra tillverkares. De menar på att det är säkrare på detta sätt och minimerar risken för så kallad ”micro-tearing”.

Roll-CIT™ säljs inte över internet utan endast på kliniker och salonger, men tyvärr inte Sverige vad vi känner till. Dessa produkter steriliseras med gammastrålning med en minsta dos om 12Kgy.

 

Dr Des Fernandes är anställd som senior medicinsk konsult för Environ Skin Care Pty. Ltd. (Sydafrika), vars produkter användes av samtliga patienter i studien ”Percutaneous Collagen Induction Therapy: An Alternative Treatment for Scars, Wrinkles, and Skin Laxity”. Roll-Cit produkter tillverkas av Vivida Closed Corporation.

Dr Des Fernandes är aktieägare i Vivida Closed Corporation och är anställd av Vivida som en medicinsk konsult. Han äger inte några aktier i Environ Skin Care Pty. Ltd. 

Referenser

 • http://chicagopermanentcosmetics.com/Scars.pdf
 • http://www.consultingroom.com/treatments/environ-roll-cit
 • http://www.beautymagonline.com/sample-pages/1185-needling-09-1
 • http://www.acaciadermacare.com/upload/docs/Cosmetic%20vs%20Medical%20Needling%20Abstract.pdf
 • http://www.vivida-sa.co.za/products/cosmetic/index.htm (genom http://web.archive.org/)
 • http://touchofskincare.com/environ-roll-cit/environ-devices-focus-cit.html

11 Responses

 1. Connie
  Connie / 12-11-2014 / ·

  I would like to order some derma roller.
  I had the opportunity to take a class of derma needling with Dr. Setterfield
  Thanks,
  Connie Braden

 2. Sarah Grundén
  Sarah Grundén / 5-31-2015 / ·

  Hejsan! Ville bara berätta att Amaralis Kuhr på Djurholms Träningscenter säljer Environ, även denna roller!

  Bästa,
  Sarah

 3. Hanna
  Hanna / 8-10-2015 / ·

  Hej! Tänkte köpa en dermaroller, men vet inte vilken jag ska välja utav de som ni rekomenderar på hemsidan. Jag har lite lättare acneärr/märken i mitt ansikte som jag vill behandla.
  Mvh

 4. kille
  kille / 3-6-2016 / ·

  Hej,
  Jag har ett stort, djup och gammalt ärr i ena kinden. tänkte beställa en dermaroller, men vet inte om den hjälper mig överhuvudtaget? isf vilken passar mig.
  Tack på förhand.

 5. Anita H.
  Anita H. / 5-19-2016 / ·

  Hej!
  Först vill jag fråga om dermarollern på lets deal är bra? Jag beställde den som är 0,2 mm. Tanken är att jag ska ha den till ansiktet. Sen läste jag om att man inte skulle ha den på aktiva acne. Hur ska man veta? Vissa av mina acne sticker ut vissa är släta. Och hur många gånger i veckan bör jag använda den? Tack !

 6. Nathalie
  Nathalie / 2-6-2017 / ·

  Hej!
  Det är verkligen en djungel detta! Svårt att veta vad som är säkert och inte. Jag har en ansiktstoller från ame pure som jag inte använt än. Enligt er är dom fejk? Jag visste heller inte att man inte ska använda på hud med finnar el bölder. Man blir lite lurad på före och efterbilderna. Det är bilder på ansikten med mkt finnar och sen hur fin huden blivit efter användning av ansiktstoller. Men mina finnar kommer och går i skov, kan jag använda rollerna när min hud är som bäst? Sen undrar jag om ni har en roller för kroppen då man behandla celluliter på låren?

  Mvh Nathalie

Leave a Reply