Microneedling mot slapp hud

Det fungerar men är inget mirakel. En dermaroller kan förbättra mild slapphet i huden på ansikte, hals och kropp, eller en rynkig mage efter graviditet, förutsatt att det inte finns allt för mycket överflödig hud. Den svullna, hängande magen efter graviditet beror ofta på att magmusklerna inte har återställts till dess ursprungliga position – detta kan endast åtgärdas med bukplastik.

Du kan markant förbättra ärr efter bukplastik eller kejsarsnitt med dermaroller. Ärret kommer att mjukas upp och bli märkbart mindre. Microneedling kan inte avlägsna överflödig hud efter kraftig viktminskning. Hudveck kan endast åtgärdas med plastikkirurgi.

När man åldras börjar ansiktet och halsen att ”hänga” p.g.a:

 • Uppluckringen av de ligament som fäster på huden till benen
 • Gravitationen
 • Förlust av fett och hopsjunkande av fett
 • Förlust av elasticitet

En dermaroller kan förbättra mild slapphet av huden men kan inte förbättra kraftigt ”hängande” hud.

Hur fungerar det på slapp, hängig hals?

Situationen är ännu mer komplex på halsen. Det finns en muskel som löper från nyckelbenen till käken (platysma muskeln). Denna tunna muskel håller hårt in underhudsfett och annat. När fettdepåer ackumuleras i området för platysma mukeln leder det till att vi får en dubbelhaka. När vi åldras sjunker platysma muskeln ihop något, detta orsakar dubbelhaka och hängande hals. Dessutom börjar muskeln ofta separera i mitten av halsen, vilket tillåter fett att skjuta ut och ytterligare bidra till en hängande halls.

4 Responses

 1. Sara
  Sara / 3-9-2016 / ·

  Vilken längd på nålarna skulle ni rekommendera för behandling av kejsarsnitt?

 2. Selina
  Selina / 6-19-2016 / ·

  Kan man använda rollern på hängande ögonlock?

Leave a Reply