Kan en dermaroller ta bort celluliter?

Microneedling är en effektiv med ändå simpel behandlingsmetod med låg risk. I vissa fall kan det göra saker som andra metoder helt enkelt inte kan. I många fall kan det vara ett mer tolererbart mindre riskfyllt alternativ med minimal återhämtningstid. För en ökande mängd vanliga kosmetiska problem har micro needling visat sig vara väldigt användbart. Bristningar, acneärr och allmän förbättring av hyn bland annat kan med lyckade resultat behandlas med bra och säkra microneedlingredskap såsom dermaroller.

Vad det inte kan behandla är celluliter, denna gropiga apelsinskalsliknandehud på feta områden på kroppen, speciellt på kvinnor. Ingen vill ha celluliter, alla vill bli av med dem, och behandlingsmetoder som verkligen fungerar är svåra att finna. Medan en del lovande metoder dyker upp är microneedling inte en av dem, men varför?

Celluliter uppstår eftersom den fibrösa bindväven som håller fast huden till vävnaden under den skapar utrymmen av fett. Ojämn fyllning av dessa utrymmen får en del att bukta. Detta orsakar ett vågigt, gropigt utseende på ytan. De fibrösa bindningarna sträcks inte ut helt jämnt. Tillsammans med problem med kvaliteten på huden på områden såsom lår, skinkor och överarmar, är den totala effekten inte vacker. Orsakerna till detta är inte helt klarlagda, men hormoner och genetik tros spela en stark roll. Dessutom tenderar den fibrösa septae hos män att löpa diagonalt, vilket inte så lätt orsakar celluliter. Samma band av vävnad hos kvinnor löper vertikalt.

Det finns två olika uppfattningar om hur och varför man ska behandla celluliter. Hälsosammare kost, motion, och förbättrad vattenkonsumtion tros allmänt vara till hjälp oavsett vilken behandlingsmetod som rekommenderas. Vissa tror att du måste ta bort fett och strama upp huden ovan för att jämna ut saker, en tvåstegsmetod som omfattar metoder för att smälta (eller suga ut) fett och de som hjälper lös hud att dra ihop sig. Andra tror att ackumuleringen av gifter och annat oönskat material i fettet är en stor bidragande faktor, att reducerad mikrocirkulationen misslyckas med att hålla dessa områden välskötta och jämna till utseendet. Ur denna synvinkel ska problemet angripas genom värme och massage.

Microneedling gör inget av detta. En effektiv dermaroller tränger inte djupt nog för att påverka de djupare vävnaderna, och endast behandling av huden kommer inte att göra susen. Så var försiktig med alla som hävdar att det går att behandla celluliter framgångsrikt med en dermaroller. Risken finns att det inte kommer att leda till den typ av resultat som du hade hoppats på.

Leave a Reply