Dermaroller mot rynkor och linjer

Många användare av dermaroller rapporterar en minskning av rynkor och förbättrad hudtextur.

En användare rapporterar att hon reducerade rynkor mellan ögonbrynen efter en enda rullning, även på pannan och runt läpparna. Rynkorna syntes fortfarande efteråt men fylldes ut markant. Användaren rapporterar däremot att hennes kråkfötter (rynkorna runt ögonen) inte har förbättrats av dermaroller.

Det beror förmodligen på att de hela tiden kommer tillbaka p.g.a. muskelaktiviteten när hon ler etc. Man kan helt enkelt inte förvänta sig att alla rynkor försvinner på samma sätt efter dermarolling.

Resultaten varar flera år

Fördelarna med att rynkorna fylls ut av kollagenproduktionen som sätter igång med hjälp av micro-needling är att resultaten stannar under lång tid jämfört med injektionsifyllningar. Restylane och andra fyllnadsämnen som är baserade på korslänkad hyaluronsyra är väldigt dyra och de tas ganska snabbt upp av kroppen. De måste därför regelbundet sprutas in med några månaders mellanrum. Resultaten av dermarolling däremot kommer att stanna i flera år. De blir inte ”permanenta” på så sätt att dermarollern inte kan stoppa åldrandet, och rynkorna kommer med tiden att återbildas. Även dermarolling måste göras om så krävs det inte lika ofta, och metoden är mycket billigare.

Leave a Reply