Genuine Dermaroller®

Genuine Dermaroller® eller Original Dermaroller® från Tyska företaget Dermaroller GmbH säger sig själva vara originalet av alla hudrollers. Dess uppfinnare heter Horst Liebl, och han har faktiskt patent på dermarollern från år 2000 i Tyskland och 2009 i USA. Men att Horst Liebl uppfann hudrollern och att de på så sätt är originalet är inte sant. Hur han lyckades få ett patent förstår vi inte riktigt, eftersom det finns ett patent redan från år 1975 tillskrivet uppfinnaren Michel Louis Paul Pistor. Du kan läsa mer om detta på sidan: hudrollerns historia.

Dermaroller® har korta nålar för hemmabruk, inte längre än 0,2mm, för att de ska vara säkra att använda hemma. För en Dermaroller® inkl desinfektionsmedel/rengöringsmedel har vi sett återförsäljare ta priset 1 555 kr. De längre nålarna finns endast tillgängliga för professionell användning. Nackdelen med Dermaroller® enligt oss det höga priset och att det inte finns längre nålar för hemmabruk.

Ett av de bästa valen för en professionell behandling

Dermaroller® har bra kvalitet, och om du har tänkt besöka en klinik och få en en professionell behandling med långa nålar borde en behandling med Genuine Dermaroller® vara bland det bästa, då vet du att kliniken är seriös och att personalen är ordentligt utbildade.

Se en film på professionell användning av Genuine Dermaroller®:

Importförbud i USA?

Något som vi tycker är ganska märkligt  är att FDA i USA har satt importförbud på Dermaroller® för Dermaroller GmbH. Se FDAs upplysning om detta här.

FDA ger förvisso importförbud mot i princip alla hudrollers. Läs mer om FDA här.

Leave a Reply